Категории

Вие сте токму онаму каде што треба да сте – Сè во животот има одредена цел

Вистината е дека она што го барате не е надвор од вас, туку е закопано длабоко во вашето битие. Веќе ја знаете својата патека. Нема пат кој треба да го пронајдете, бидејќи вие сте својот пат.

Вистината е дека она што го барате не е надвор од вас, туку е закопано длабоко во вашето битие. Веќе ја знаете својата патека. Вградена е во вашите ќелии.
Се открива секој пат кога ќе добиете скокотнање во срцето, чувство на резонанца, интерес, страст, експлозија на емоции. Таа е присутна во секоја соба во која сте. Таа е со вас цело време. Нема пат кој треба да го пронајдете, бидејќи вие сте својот пат. Ако онаму каде што сте во моментов е се чувствувате збунето и несигурнос, тогаш она што треба да го почувствувате и метаболизирате е збунетост и неизвесност. Преку дозволувањето да седите со овие чувства, ќе се појавите на другата страна со јасност.

Премногу луѓе поминуваат премногу години во потрага по себеси надвор од себе. Тие замислуваат дека совршената работа ќе им го даде вистинскиот идентитет, дека идеалниот партнер ќе им го подари животот каков што секогаш го посакувале. Тие претпоставуваат дека домот е место што го откриваат, кога навистина, тоа е простор што тие го создаваат. Вие сте дома во своите коски и на крајот, ќе започнете да прифаќате дека сте таму каде што требало да бидете. Постојат повеќе потенцијални партнери во светот отколку што некогаш би можеле да замислите, и кога ќе дојде време, ќе го најдете оној што е соодветен за вас.

Вашата животна цел не е само една работа, таа е колекција на нешта, на кои делувате секој ден, но и некои кои нема да се остварат многу години. Кога сте подготвени, ќе пристигнете на пресекот на вашите интереси и таленти и ќе го најдете подарокот што секогаш сте сакале да му го дадете на светот. Не можете да брзате со ова. Вие не треба да го имате секој одговор. Не е дека треба да ја пребарувате душата за да знаете што е во ред, туку дека ја развивате вашата личност за целосно да ја населите и да го прифатите сето она што вашата душа сака да го создаде и да го доживее. Веќе сте на вистинскиот пат, затоа што не постои ниту еден друг. Она кое е потребно да го научите ќе го научите. Што и да чувствувате, е тоа што треба да го почувствувате. Што и да сфаќате е она што треба да го реализирате. Вашиот живот не започнува еден ден кога ќе ги дознаете сите одговори, тој е постојан развој. Еден ден, само ќе се разбудиш и ќе го сфатите тоа.

Прегледи:
412
Објавено на:
30.05.2021