Категории

Вилнус го прослави својот 700 роденден

Вилнус, главниот град на Литванија го прослави својот 700 роденден. Првпат бил спомнат на 25 јануари во 1323 година од страна на големиот војвода Гедиминас.

Пред 700 години, основачот на Вилнус им напишал писмо на сите луѓе од светот да дојдат и да го населат овој нов град. Погледнете како градот го прослави роденденот:

Прегледи:
94
Објавено на:
04.02.2023