Чек дис аут
Search

Вирален инстаграм профил кој е посветен на кучиња кои „работат од дома“

Во периодот околу пандемијата, кога сите работевме од дома, и нашите шепасти пријатели мораа да го прават истото :)

Постои Инстаграм профил кој е посветен на кучиња кои „работат од дома“. Се работи, всушност, за профил на кој што се ставаат слики од кучиња кои се седнати во смешни позиции кои позираат како да работат од дома, или пак, слики од кучиња кои им пречат на сопствениците да работат бидејќи бараат внимание.

Овој Инстаграм профил моментално брои 98300 следбеници, а бројот расте секојдневно. А, како да не расте, кога е еден од најслатките и најмилите профили кои можете да ги видите!?

Разгледајте ги овие прекрасни кучиња на следниве фотографии:

 

Вторничко расположение:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Она кога си на Zoom состанок само со звук:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Она кога имаш колега кој по трет пат ги прашува истите глупости:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Нагоре дотерани, надоле по пижами:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Она кога сакаш да ја викнеш колешката да правите кафе пауза, ама ти текнува дека се уште работите од дома:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Кога го следиш состанокот само со звук, од мобилен, а всушност гледаш Нетфликс:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Кога ќе добиеш мејл за задача која треба веднаш да се заврши, на 5 минути пред престанок на работно време:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Кога вниманието за работа ти е во минус:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Кога ќе се приклучиш на состанокот многу подотерана од сите:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on

Кога ќе станеш во 8:59 за состанок во 9:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dogs Working From Home (@dogsworkingfromhome) on
Коментари

[fbcomments]