Категории

Вишнови усни – Тренд број еден кај есенската шминка

Усните во боја на вишна се главен тренд кога е шминката во прашање оваа есен.

Со пристигнувањето на есента и студеното време, на сцена стапуваат и темните загасити нијанси како кај облеката така и кај шминката. Додека во текот на летниот период префериравме свежи, светли и прозрачни тонови, есента е период кога можеме да експериментираме со земјените нијанси и сите оние кои не потсетуваат на нејзината природа.
Кога е нијансите на кармини во прашање, веќе со години „вишновите усни“ или тоновите како што се burgundy се тренд број еден кај шминката.
Она што е особено важно е тоа што при избирање на овој вид на кармин, остатокот од лицето треба да биде доста неутрален и минимален за вистинскиот акцент да падне на усните.
Еве како ќе ги носиме овие тонови на кармин оваа сезона.

View this post on Instagram

@katyaa_golden

A post shared by INBEAUT MAGAZINE (@inbeautmag) on