Категории

Вистината за пропаднатите љубови за која никој не зборува

Но, кога ќе ја пронајдете вистинската личност, ќе знаете затоа што ќе ја третирате како нешто повеќе од само бегство. Ако сакате повторно да почувствувате ќе мора да ризикувате нешто. Затоа што ако не, тогаш само барате некој да ве исчисти од вчерашниот хаос.

Кога зборуваме за неуспешни врски, луѓето ќе ви кажат дека ќе ве боли, но никогаш нема да ви кажат за празнината. Тие ќе го прескокнат периодот кога ќе се чувствувате повеќе уморни од повредени. Нема да бидете предупредени за моментот кога барањето љубов ќе стане досаден процес – кога имате желба да давате списоци за проверка на секој што ќе ви каже дека е заинтересиран затоа што сте уморни да ги запознавате луѓето само за да сфатите на крајот тоа дека тие не се личноста за која ветиле дека ќе бидат. Тие нема да ви кажат за делот кога љубовта ја губи својата магија и сакате да ги третирате разговорите како интервју затоа што се обидувате да видите колку е искрена следната личност. Кога ја знаете нивната омилена боја или омилена песна, сето тоа станува повеќе задача затоа што сакате да ги избришете претходните омилени од вашата меморија на личноста која порано ви била омилена.

Тие ќе го прескокнат самото сомневање, проблемите со довербата што се создале, несигурноста и зависта додека гледате во секој друг пар кој не морал да ја помине истата болка. Кој не морал да ја игра истата игра одново и одново, за да загуби до крајот. Кој не морал да талка само за да најде дом. Кој не морал да се прашува дали има нешто во ред со нив како личност. Но, можеби ова е тоа што никогаш не ви го кажале во наоѓање на вистинската личност. Секој очекува следниот да ви ги избрише солзите. Можеби ќе го стори тоа. Но, повеќе од тоа, тој ќе направи да почувствувате нешто повторно. Ќе се најдете како се враќате на клишеата, трчате кон карпите затоа што конечно најдовте волја да скокнете повторно и уште поважно, ќе ја почувствувате жедта. Ќе сакате уште еднаш да ја изгаснете со состаноци под ѕвездите и да се бакнувате во скриени улички, дури и ако тоа значи дека повторно ќе бидете удавени во очекувањата.

Еве што тие никогаш не ви кажале за неуспешните врски: најтрагичен дел не е крварењето, тоа е „верувањето дека продолживте затоа што престанавте да плачете“. Но, кога ќе ја пронајдете вистинската личност, ќе знаете затоа што ќе ја третирате како нешто повеќе од само бегство. Ако сакате повторно да почувствувате ќе мора да ризикувате нешто. Затоа што ако не, тогаш само барате некој да ве исчисти од вчерашниот хаос.

Прегледи:
313
Објавено на:
01.07.2021