Категории

Вистинска бајка во Краков

За време на снежните денови, еден од најубавите европски градови се претвора во вистинска бајка. Спој од готика, барок и романтика, а кој друг ако не Краков.

Краков е втор по големина и еден од најстарите градови во Полска. Да чекорите по средновековните улици покриени со слоеви на магија е навистина неверојатно задоволство. Погледнете неколку од бајковитите фотографии:

Прегледи:
115
Објавено на:
16.01.2023