Категории

Вистинска љубов е двајца луѓе кои започнуваат едно прекрасно патување заедно со сите свои подеми и падови

Едностраната љубов никогаш не може да се означи како љубов. Тоа е само сакање на идејата за некого. Тоа е залуденост. Тоа е опсесија. Но, вистинската љубов никогаш не е еднострана. Вистинската љубов е возвратена. Вистинската љубов е трпелива. Вистинска љубов е разбирање. Вистинска љубов е двајца луѓе кои започнуваат едно прекрасно патување заедно со сите свои подеми и падови. Тоа се две лица кои доброволно се избираат еден со друг. Двајца луѓе се обидуваат да се прифатат еден со друг и да ги сакаат најлошите делови еден ка друг.

Еднострана љубов е сè друго освен љубов. Едната личност секогаш се надева на нешто повеќе, додека другата целосно ја избегнува темата. Едната личност е подготвена да направи што било за да успее врската, а другата дури и не размислува за тоа. Едната личност секогаш плаче, а другата секогаш се смее.
Едностраната љубов не е љубов. Тоа е самоуништување. Вистинската љубов само лечи, додека едностраната љубов само уништува.