Категории

Вистинската личност ќе остане и кога сите ќе заминат – Таа ќе ве прегрне и во најголемата темнина

Заслужувате некој што останува. Ве молам, никогаш не прифаќајте ништо помалку. Бидејќи вистинската личност цврсто ќе ве држи за рака и ќе го прегрне вашето срцето со нежност. Вистинската личност ќе остане откако сите светла ќе изгаснат.

Заслужувате некој што ќе направи вашата душа да танцува. Заслужувате некој што ви го бакнува челото за добра ноќ и ќе ве тера да сонувате за утре и задутре. Заслужувате некој што ќе сака да ви вари кафе наутро. Најважно, заслужувате некој што е тука за вас. Верувајте ми кога велам дека заслужувате душа што гори од љубов кон вас и ги осветлува вашите најмрачни часови. Некој што оди во војна покрај вас и ви шепнува на увото колку сте силни и храбри кога можеби сте го заборавиле тоа. Заслужувате некој што ве гледа во очи и ја гледа вашата убавина, но сепак не се плаши од неполираните делови во вас. Некој што ја гледа вашата душа и е конзумиран од желбата да се грижи за нешто толку скапоцено како вас. Личност која нема да се плаши од вашата темнина, туку ќе ја искористи како ноќно небо на кое ќе обеси sвезди и траги на совездија.

Вие заслужувате некој што ве гледа и останува во стравопочит од вашите чуда, некој чии очи ви се восхитуваат како што би биле нивниот поглед во нивниот омилен музеј. Се надевам дека ќе го пронајдеш. Не само тоа, сигурен сум. Некој кој ќе ве потсетува колку сте убави, некој што ќе брои денови додека не ве види повторно затоа што вие сте нивната омилена личност. Заслужувате некој што искри во среќа секогаш кога ќе оди покрај вас. Вие исто така заслужувате да бидете таа личност за нив и конечно да ја почувствувате леснотијата на две заљубени души.

Заслужувате некој што останува. Ве молам, никогаш не прифаќајте ништо помалку. Бидејќи вистинската личност цврсто ќе ве држи за рака и ќе го прегрне вашето срцето со нежност. Вистинската личност ќе остане откако сите светла ќе изгаснат.

Прегледи:
74
Објавено на:
17.06.2021