Категории

Вистинската љубов не е нешто за кое мораш да се бориш за да го одржиш во живот

Вистинската љубов не е нешто за кое треба постојано да војуваш и да бориш за да го одржиш во живот, таа е онаа која живее и после сите обиди да ја убиеш.

Секогаш велат дека тоа да сакаш некого не е толку тешко. Не мораш да се бориш за некој да остане во твојот живот ако тој треба да биде таму. И тие нешта се секогаш толку несфатливи..

Јас секогаш среќавав љубов која те прави да врискаш одвнатре. Таква која те прави да го преиспитуваш своето постоење. Таква љубов кој прави да се чувствуваш неизмерно среќен но во исто време и толку тажен, можеби и осамен.
Прави да се прашуваш дали некогаш воопшто си бил заљубен претходно. Но она што треба сите да го знаат е дека ако е љубовта е тешка – не е вистинска.

Вистинската љубов е како дишењето, не мораш постојано да се потсетуваш себеси дека сакаш некого, едноставно го знаеш тоа.
Вистинската љубов не е нешто за кое треба постојано да војуваш и да бориш за да го одржиш во живот, таа е онаа која живее и после сите обиди да ја убиеш.

Прегледи:
423
Објавено на:
28.09.2020