Категории

Вистинската разлика помеѓу УБАВА и СЕКСАПИЛНА жена

Кога последен пат сте слушнале како маж опишува жена со придавка која нема сексуални инсинуации? Кога последен пат сте слушнале како маж опишува жена со нешто што е комплимент за нејзината душа и со нејзината вродена елеганција? Кога последен пат сте слушнале како маж опишува жена како убава?

Постои одреден тип на мажи кои ги „осудуваат“ жените само врз основа на нивниот сексапил, не успевајќи да го видат вистинскиот луксуз на жената. Тоа се мажи кои не го разбираат концептот на убавина и уникатност во недостатоците. Не сфаќаат дека сексапилот не трае по полноќ, кога шминката се намачка на перницата и кога ќе им испаднат екстензиите

Време е да ги потсетиме на разликата помеѓу секси и убавото. Време е конечно да сфатиме дека жените имаат уште многу да понудат освен телото.

Сексапилот треба да се восхитува од далеку; убавината е таа што се одржува.
Сексапилот е перцепција; убавината е благодарност.
Сексапилот е изведба; убавината е повеќе од површен изглед.
Сексапилот е моќна изведба; убавината е силен ум.
Сексапилот е начинот на кој таа се рекламира во кревет; убавината е начинот на кој таа зборува.
Сексапилот е младешки; убавината е безвременска.
Сексапилот е конвенционален; убавината е единствена.
Сексапилот е говор за една ноќ; убавината е непроспиени ноќи.
Сексапилот е состојба на битие; убавината е во окото на очевидецот.
Сексапилот е лукав; убавината е невина.
Сексапилот е смс; убавината е љубовно писмо.
Сексапилот е фасада; убавината е жена.

Прегледи:
115
Објавено на:
12.03.2022