Категории

Вистинско пријателство: Мајмун се грижи за мало кутре, го брани од уличните кучиња и го снабдува со храна!

Локалното население во Индија било фасцинирано откако имале можност да посведочат на грижата од страна на мајмунот кон малото кутре кое секаде оди со него. Покрај тоа што го брани од уличните кучиња, овој мајмун се грижи кутрето никогаш да не е гладно и секогаш го снабдува со храна. 

Оваа нивна силна поврзаност и голема љубов покажува дека грижата е најубавото нешто на светот – мајмунот буквално го заштитува малото кутре како родител. Погледнете како изгледа нивната дружба.