Категории

Влезе во седмата деценија, а изгледа како тинејџерка: Таа наполни 60 години, а ова е нејзината тајна!

Прочуената кукла Барби оваа година полни 60 и не се откажува, со оглед на фактот дека годишно се продаваат 58 милиони кукли во повеќе од 150 земји.

Во индустријата на играчки каде што успехот трае од три до пет години, 60 години е навистина импозантна бројка.

Барби своето деби го имаше на Американскиот саем за играчки во Њујорк на 9. март 1959. година, кога се појавила за прв пат. Оттогаш се продадени повеќе од милијарда вакви кукли ширум светот.

Прегледи:
56
Објавено на:
03.01.2019