Категории

Внатрешниот глас го покажува вистинскиот пат, а еве како да го слушнеме: ова е најдобриот начин да ги спроведете вашите намери

Ако некогаш сте направиле нешто што било ризично, невообичаено, нешто што не го поддржуваат вашите најблиски, згора на тоа, сите ви велат дека сте несериозни, неодговорни или луди, но не можете да го негирате вашиот внатрешен глас, длабокото внатрешно убедување, вашата желба да го сторите тоа, тогаш сосема спонтано сте ја манифестирале моќта на вашата намера.

До вистинската внатрешна намера понекогаш доаѓаме спонтано, кога внатрешниот глас е особено силен и кога нашиот ум не успева да нè обесхрабри покрај многу приговори и критики. Забележуваме дека тогаш нашите желби се реализираа со голема брзина и многу лесно. Тоа значи дека имаме поддршка од самиот универзум – како да сме зачекориле во невидливите струи на моќни сили кои лесно ќе нè одведат во посакуваната насока.

Во размислувањето и медитацијата, постојано ја обновуваме врската со нашиот внатрешен глас, а со тоа ја зајакнуваме нашата способност да дејствуваме на вистински начин, водени од нашата намера. Значи, нема да ја заборавиме намерата, ќе живееме со неа, гледајќи од ден на ден како се развива, како полека, како цвет, се отвора со сета своја убавина. Кога делуваме надвор од длабока намера, за нас е полесно да бидеме тоа што сме, да го задржиме нашиот интегритет и внатрешен мир. Важно е да се знае дека во секој момент имаме можност да создадеме правилна намера, можност за создавање среќа!

Прегледи:
56
Објавено на:
08.11.2019