Категории

ВНИМАВАЈТЕ: Ова се знаци дека некој ви го прислушкува телефонот

Безбедносните служби во државите се занимаваат со недозволено прислушкување на телефоните. Доколку сакате да дознаете дали можеби вашиот телефон се наоѓа на мета не прислушкувачите, обрате внимание на ова:

1. Батеријата брзо ви се троши

Ова е класичен знак за прислушкување на телефонот, каде батеријата во мобилните брзо се троши, бидејќи прислушкувањето ја црпи неговата сила, па дури и кога не го користите телефонот.

2. Телефонот споро ви се исклучува

Ако на телефонот му е потребно подолго време да се изгаси, отколку обично, големи се шансите да ве прислушкуваат. Причината е тоа што потребно е повеќе време сите програми за прислушкување да се исклучат.

3. Во позадина слушате чудни звуци

Ако во текот на разговорот слушнете чудно зуење, можно е да ве прислушкуваат.

4. Дисторзија на гласот

Ако слушате роботски глас на личноста со која разговарате, можно е да се снима вашиот разговор.

5. Телефонот чудно се однесува

Обратете внимание на телефонот, дури и кога не го користите, затоа што може да имате инсталиран програм за прислушкување. Овие програми лесно се инсталираат во телефоните, по пат на мејл.

https://www.youtube.com/watch?v=ujosfSkHFrQ

Прегледи:
247
Објавено на:
30.06.2016