Во кој дел од денот е најубаво да јадете јаболко?

Јаболкото е едно од најздравите овошја, но и едно од најомилените на многу луѓе.

Јаболкото најдобро е да се консумира наутро. Во тој период од денот можете да го извлечете максимумот, а и да го појачате вашиот организам. Јаболкото претставува најдобар појадок кој лесно се вари, а дава големо количество на енергија.

Сепак, не се препорачува јадење јаболка на празен стомак за оние кои имаат промени на шеќерот во крвта, затоа што јаболката содржат голем процент на моносахариди.

Освен утрото за погодно време се смета и времето за ужина, односно времето помеѓу два оброка кои се богати со хранливи материи.

 
Коментари

[fbcomments]