Категории

Во меѓувреме во Кина: Уметничка галерија во вид на пештера изградена под песочна плажа! (ФОТО)

Мрежа на подземни бетонски галерии го формираат уметничкиот музеј UCCA Dune, базирани на отворената архитектура на Пекинг го заврши и својот последен проект. Градбата за која беа потребни три години да се создаде е формирана во дупка на плажата во крајбрежниот град во североисточна Кина.

Погледнете како изгледа оваа неверојатна уметничка галерија.