Категории

Во најмрачната ноќ погледни кон небото – Бог е семоќен и има решение за твоите проблеми

1. Погледнете кон небото!
Секој ден, погледнете во небото за да се потсетите на целта на вашето земно патување.

2. Заблагодарете му се на Бога!
Кога се чувствувате тажно, благодарете му на Бога и ќе видите како вашата тага ќе се претвори во радост.

3. Прочитајте ја Библијата!
Дали ви треба совет, охрабрување, охрабрување, патоказ, сила, мир, одговор на вашите прашања? – отвори и прочитај ја Библијата!

4. Не губете надеж!
Не губи надеж! Ако Бог кој ја знае бедата на човечките постапки сеуште не ја загубил надежта дека светот може да биде поубаво место, зошто го изгубивте?

5. Не се сомневајте!
Бог е семоќен. Тогаш, зошто сеуште се сомневате дека тој може да го реши вашиот проблем?

6. Бог не казнува!
Бог не казнува. Се казнуваме со нашите лоши слободни избори.

7. Само доброто го победува злото!
Поразување на злото со добро, омраза со љубов, осуда со разбирање – тоа е вистинска победа, тоа е вистинска борба, вистински херојство.

8. Вашите порази имаат смисла
Ако нема пораз, ние никогаш нема да ја цениме и уживаме победата, бидејќи не би ја знаеле неговата вистинска вредност во која се вткаени многу напор, време, жртва и самоодрекување, промена и умирање за себе.

9. Бог има моќ да сврти се на добро
Не се мачи со каење кога правиш нешто погрешно. Ако искрено се покајавте и го признавте својот грев, верувајте дека добриот Бог има моќ да сврти се на добро, бидејќи Тој пишува право и по кривите редови.

10. Секогаш верувај во Бог!
Секогаш верувајте му на Бога, на крајот ќе видите дека Бог е секогаш во право и дека се што направил е направено за наше вечно добро.

Прегледи:
518
Објавено на:
29.08.2021