Во ова лежи вистинската среќа на секој човек!

Кога ќе го прочитате овој текст, ќе сфатите дека среќата е навистина во ова

Сите наши несреќи, болести, таги, огорченост се резултат на нашите постапки и мисли. Бидејќи често забораваме што е важно во животот, се губиме себеси и животната хармонија.

Еден мудрец еднаш рече дека во животот има само 3 работи на кои е изграден целиот наш живот.

Бројот 3 има свето значење во скоро сите религии и култури во светот. Ова златно правило на бројот 3 ја открива суштината на вечните вредности, кои се суштината на нашиот универзум.

Следете го ова правило и вашиот живот сигурно ќе се стане подобар:

 

Правило на 3 работи:

  • 3 работи кои никогаш не се враќаат: време, збор, можност.
  • 3 нешта кои што не треба да се изгубат: смиреност, надеж, чест.
  • 3-те работи кои во животот се најскапоцени: љубов, верба, доверба.
  • 3 работи кои во животот не се веродостојни: моќ, среќа, богатство.
  • 3 работи кои што ја дефинираат личност: работа, чесност, достигнување.
  • 3 работи кои што го уништуваат човекот: вино, гордост, лутина.
  • 3 работи кои што е најтешко да се кажат: Те сакам; Жал ми е; Помогни ми.

 

Сега клучот за среќата лежи во вашите раце…
Коментари

[fbcomments]