Во овие ситуации жената може да забремени и за време на месечниот циклус

Веројатно сте размислувале со партнерот да се впуштите во авантура во текот на циклусот бидејќи мислите дека така сте најбезбедни од несаканата бременост. Но, тоа не мора да значи дека е така. Затоа сега ви пренесуваме три ситуации кога можете да затрудните и во текот на оние денови од месецот.

Доколку имате краток циклус

Жените чиј циклус е пократок и трае 3 денови, има шанси да забременат веднаш по крварењето или неколку денови подоцна, поради тоа што спермата во жената може да преживее и до неколку денови.

Доколку имате подолг циклус

Кај некои жени циклусот трае и по 7 денови и може да се случи да се поклопи со овулацијата.

Овулациско крварење

Некои жени крварат и во текот на овулацијата и затоа може да се случи да ја помешаат овулацијата со менструалното крварење, а со незаштитен однос за време на овулација, шансите за забременување се најголеми.
Коментари

коментари