Категории

Во ред е да бидете разочарани – Но не е во ред да верувате дека животот повеќе не може да донесе добро

Во ред е понекогаш да признаете дека имате страв, но не е во ред да му се предадете. Во ред е понекогаш да се сомневате во залудноста на се, но не е во ред да дозволите тие мисли да го водат вашиот живот. Во ред е понекогаш да застанете и да кажете: „Не продолжувам понатаму“, но не е во ред да верувате дека животот повеќе не може да донесе добро. Се додека има барем една мала светлина надеж на хоризонтот, се исплати да се бориме. Да ​​одиме напред. Дури и со стравови, сомнежи, порази, загуби.

Не плашете се од ново утро, може да се плашите само да го започнете денот со истата надеж што некогаш ве водеше. И многу убави работи можат да се направат од урнатините. Можете да отпечатите нова страница од животот само ако сте ја претвориле старата и немате намера да се вратите на неа. Животот ќе ви даде материјал да го обликувате во позитивна насока, само треба добро да ги отворите очите. И погледнете добро, има толку многу да се створи.

Прегледи:
50
Објавено на:
12.10.2021