Категории

Во ред е да се чувствувате тажни и кога сте ја донеле вистинската одлука

 Тагата НЕ значи дека автоматски сте донеле погрешна одлука. Може да има тага во загубата, дури и ако е здрава.

Кога некој ќе го напушти вашиот живот, без оглед дали е ваш или нивни избор, без разлика дали станува збор за љубовник или пријател или семејство – лесно е да се идеализира врската. Селективно да се фокусираме на сите добри времиња. И, иако тие работи се вистински и моќни, па дури и важни, се надевам дека можете да ги запомните и сите парчиња што ве повредиле и причините поради кои ве оставиле или вие сте им дозволиле да ве напуштат. Затоа што и тие работи се важни. Но, повеќе од тоа, се надевам дека може да верувате дека тагата НЕ значи дека автоматски сте донеле погрешна одлука. Може да има тага во загубата, дури и ако е здрава. Може да има тага во растот ако тоа значи пролевање на нешто што се чувствува безбедно и познато, дури и ако таа безбедност ве држи заглавени. Тага што треба да жалите за иднината во која сте вложиле, дури и ако знаете длабоко во себе дека немала да излезе толку совршена и романтична како што тоа си го замислувавте во вашата глава.

Да се ​​чувствувате тажно и да тагувате значи дека врската ви била важна. Дека тоа било реално и ви било важно. Не значи дека сте погрешиле што сте отпуштиле. Тоа не ги променува причините што работите не успеале. Може да бидете тажни, и сепак да знаете дека не е правилно. Може да ви недостигаат и исто така да знаете дека не е здраво да се вратите назад. Може да посакате да можеше да успее и да се чувствувате благодарни што заврши болниот период од вашиот живот. Нема правилно и погрешно. Можете да држите простор и за ДВЕТЕ. Тагата е комплексна и за неа треба време.

Прегледи:
63
Објавено на:
17.04.2021