Во животот исполнувај ги само сопствените очекувања – Не оние кои другите ги имаат за тебе

Немој да дозволуваш очекувањата и мислењата на другите луѓе да влијаат врз твоите одлуки.

Твојот живот е само твој а не нивни. Прави го она кое ти е важно и кое сметаш дека треба да биде направено. Прави го она она кое те усреќува и те прави жив. Не дозволувај туѓите очекувања и идеи да го ограничуваат твоето дејствување. Биди оној кој што си – ти ја живееш својата реалност, а не нивната.
Престани да ги следиш туѓите патишта, не сме сите родени да следиме еден ист пат.
Пред се, стани човек за себе, живеј за своите идеали и води се според сопствените принципи.

Биди целосно битие кое си припаѓа само на себеси а не на нечии очекувања.
Во животот исполнувај ги само сопствените очекувања од себеси – а не оние кои другите ги имаат за тебе.
Коментари

[fbcomments]