Категории

Во животот ќе има бури – Но запомни, и на облаците еднаш ќе им снема дожд!

Лоши работи се случуваат и тие болат, но тоа не значи дека срцето треба да се крши на секој немил настан. Луѓето можат да ве повредат и нема да го избегнете тоа, но сепак она што можете да го избегнете е да се повредите себеси во тој процес и да го влошите. Од време на време, бурата ќе влезе во нашите животи, а што треба да направите? Да се подготвите. Да создадете силно засолниште за да се заштитите и да пиете топла шолја млеко додека чекате бурата да заврши. Тоа значи да се сакаш себеси, да се грижиш за себе.

Сега некои луѓе не се подготвуваат и жално е. Незаштитени, но свесни дека силниот ветер и обилните врнежи од дожд може да им наштетат, тие сè уште не се подготвуваат. Ова не претставува сакање на себеси. Некои луѓе би рекле: „Јас го живеам својот живот во целост и сакам да танцувам на дождот“, и мислам дека тоа е одлично, но има голема разлика помеѓу танцување на дожд и танцување во грмотевици. Едното е среќа и другото е непромисленост.
Поентата е јасна и едноставна, лоши работи ќе се случат и е надвор од наша контрола. Затоа, внимавајте и подгответе се. Грижата за себе не е себичност, тоа е самољубие.

Прегледи:
191
Објавено на:
23.07.2021