Категории

Во животот ќе се соочиш и со радост и со болка – Но сето тоа е за да те обликува во личноста која треба да бидеш

Само малку храброст и сфаќаш дека најубавите години се годините кога одлучуваш да се грижиш за себе. Секое утро вдишувајте и издишувајте го животот од нула. Без да кажете што треба да направите. Без да гледате каде одат другите. Спонтано преземете иницијатива и обликувајте го вашиот живот онака како што се чувствувате. Не се жалете на него. Разберете дека денес насоката во која одите е многу поважна од брзината. И нека биде насоката на срцето. Со придружниците секогаш можете да сметате. И најдобрите работи доаѓаат без да ги повикате.

Започнете го денот со една одлука. Денес никому нема да се правдате. Во што и да ве турка животот, борете се фер. И станете по падот. Секој пат, затоа што секој има своја улога во вашиот живот. И тие што те турнаа и тие што ти подадоа рака да станеш. Сите тие се таму за подобро да ги разберете работите и да откријат колкава моќ има во вас. Животот е процес во кој растеш и се развиваш, не можеш да останеш ист засекогаш.

Прегледи:
470
Објавено на:
20.12.2021