Во животот нема правила но овие 3 нешта не смеете никогаш да ги заборавите

Иако не постојат правила за тоа како треба животот да биде живеен, овие нешта се клучни за среќен и исполнет живот

1.Ништо не се случува случајно
Нештата кои во вашиот живот изгледаат случајни се тука за да ве натераат да сфатите дека и колку да го планирате вашиот живот секогаш ќе постојат нешта кои не можете да ги испланирате, затоа што не можеше да ги сфатите причините и последиците поради кои ви се случуваат. Тие се тука за да сфатите дека не постои еден готов образец и рецепт по кој морате да живеете затоа што секоја жива единка на овој свет е нешто кое нема никогаш повторно да се роди и да постои.

2.Не му должите објаснување на никого
Не му должите објаснување на никого за тоа како го живеете својот живот. За тоа зошто сакате да се развивате како личност, зошто на своите приоритети им давате време и внимание и зошто барате од другите да го почитуваат сето тоа и да ве почитуваат и вам. Тоа е ваше право и ваша одлука со кого ќе ги споделите најинтимните нешта. Не дозволувајте му на никој да гази по вас, кога ќе почнете да ги применувате овие нешта вашиот живот ќе функционира на вистински начин.

3.Не трошете го времето на луѓе кои не заслужуват  
Не го трошете вашиот живот на луѓе кои секогаш се негативни, ја црпат вашата енергија, прават да се чувствувате лошо со себеси и постојано го уништуваат вашиот дух. Не го трошете нити на оние кои никогаш немаат време за вас и ве тераат да се прилагодувате на нивните потреби. Во животот се функционира во две насоки, кога некој не се труди околу вас зошто вие би се труделе околу него, почитувајте се себси и заминете од таквите личности.
Коментари

[fbcomments]