Категории

ВО ЖИВОТОТ СЕ ЗАЉУБУВАМЕ САМО 3 ПАТИ: Откријте во која фаза сте сега

Кога ќе се појави мојата вистинска љубов? Се заљубуваме 3 пати во животот, а вистинската личност доаѓа кога ќе и дојде најдоброто време..

Според законот на Универзумот, се во нашиот живот се случува со причина, и се верува дека секој човек навистина се вљубува три пати во животот. Сепак, секоја љубов се случува на свој начин и служи за својата специфична цел.

Прва љубов
Првата љубов се јавува во младоста, понекогаш дури и во средно училиште. Оваа љубов ги отелотворува соништата на нашата младост и одговара на нашата идеализирана идеја за љубов – како во бајка. Оваа љубов ја задоволува нашата потреба да ги исполниме очекувањата на општеството. Ние непромислено се потопуваме во неа, мислејќи дека оваа љубов ќе биде единствената (дури и ако не сме целосно задоволни), и се убедуваме дека треба да биде така. Оваа љубов има повеќе врска со начинот на кој другите н perce перцепираат отколку со нашите чувства.

Втора љубов
Втората заatубеност или љубов е најтешка. Тоа се случува за да можеме првенствено да научиме некои лекции за себе и за потребите на љубовната врска. Оваа љубов носи со себе разочарувања, болка, загуба, илузија, лаги, манипулации. Полна е со привлечност и страст, но со текот на времето станува се повеќе токсична. Остануваме во ода ондо, бидејќи се разликува од првата љубов. Проблемот со оваа љубов е дека е цикличен – ги повторуваме истите грешки постојано и повторно, очекувајќи различен резултат. За жал, секој нов циклус завршува полошо од претходниот. Во оваа љубов има драма која не дозволува да излеземе од тој круг на измама. Постои зависност од партнерот и нема шанси да го прекинеме циклусот. Во оваа љубов, имаме силна желба врската да профункционира, се плашиме повторно да не останеме сами без партнер, а всушност грешиме. Единствената предност на овој однос е тоа што го развивате и учите она што НЕ Е ЉУБОВ. Секој предизвик е нова лекција.

Трета љубов
Последната љубовна врска доаѓа неочекувано. Тоа не воодушевува и ги уништува сите наши идеи за тоа што треба да биде љубовта. Оваа љубов ни доаѓа толку лесно што ние самите не можеме да разбереме како сме заборавиле дека љубовта може да биде толку природна и без компликации. Оваа љубов буквално ни го превртува светот, бидејќи воопшто не бевме подготвени за нова врска. Во оваа врска, се чини дека се совршено се вклопува. Односите се едноставни и без непотребни очекувања. Излезе дека совршенството е сосема достижно кога никој не ве притиска, и ние сме среќни да го поминеме остатокот од животот во оваа врска. Оваа љубов воопшто не е она што го замислувавме и не соодветствува со какви било правила и идеализации што сами ги измисливме. Ги руши сите наши очекувања за вистинска љубов и ни носи нешто уште поубаво, поедноставно, подобро. Само чувствуваме дека се оди како што треба. Оваа љубов тропа на нашата врата долго време – само требаше да одговориме. Тоа не учи да сакаме и да бидеме сакани.

Можеби сеуште не сте ги искусиле сите три вида љубов, но тоа значи дека с you’re уште не сте подготвени. Љубовта не може да се забрза – ќе се појави сама кога ќе дојде време!

Прегледи:
38
Објавено на:
13.10.2021