Категории

Волшебниот момент кога ќе паднат розевите цветови од црешовите дрвја во Јапонија

Нема човек кој не е воодушевен во пејсажот кој го создаваат јапонсите црешови дрвја напролет кога цветаат и создаваат розев свет. 

danilodungocherryblossoms7

Фотографот Danilo Dungo го уловил моментот кога паѓаат розевите цветови, преку дрон, во Inokashira Koen, јавен парк во Токио. Вообичаено слика постојано во периодот од март до април, со цел да улови што поубави моменти во краткиот период кога овие дрвја цветаат.

danilodungo1 danilodungo2 danilodungo3 danilodungo4 danilodungocherryblossoms1 danilodungocherryblossoms2 danilodungocherryblossoms3 danilodungocherryblossoms4 danilodungocherryblossoms5

Прегледи:
289
Објавено на:
14.06.2016