Категории

Вообичаени активности за кои не сте ни знаеле дека додека ги извршувате губите килограми

Знаеме дека основните предуслови за слабеење се правилна исхрана и тренинг. Сепак, постојат активности што не ги сметате за особено физички но можат да стопат значителен број калории.

Вршењето одредена работа може да биде задоволство, но и пат кон подобра линија. Ви претставуваме неколку вакви активности.

Градинарство
Секогаш има работа во градината, дури и во зима. И три часа градинарство вреди еден час поминато во теретана. Покрај тоа што ќе останете на свеж воздух, може да стопите помеѓу 150 и 400 калории за еден час, во зависност од тежината на задачата и работата што ја работите.

Шетање по кучето
Најдобриот пријател на човекот мора да излезе да направи мала и голема дебелото црево, а одлична вест е дека можете да стопите до 200 калории за време на едночасовна прошетка низ населбата со вашето куче.

Куќни работи
Без разлика дали сте испратиле гости или е време да средите низ дома, само знајте дека вршењето домашни работи може да стопи до 300 калории. Собирањето прашина, вакумирајте, измијте ја бањата и подовите, а линијата ќе ви се заблагодари.

Перење автомобили
За чистење на вашиот автмобил пресметајте дека ви се потребни два часа, за темелно да го исчистите автомобилот надвор и внатре, може да стопите до 500 калории. Удобно прескокнете ја теретаната тој ден.

Гледање телевизија
Сигурно не ви е јасно каде гледањето телевизија е меѓу активностите што трошат калории. Имаме добри вести за оние кои навистина не сакаат да прават ништо друго освен да лежат пред ТВ. Гледањето на омилениот филм или серија еден час ќе стопи 60 до 70 калории. Под услов да не грицкате нешто и да ги надоместите калориите.