Временска прогноза: На Скопје му претстои снежен викенд

Под влијание на студен бран во земјава е регистрирано намалување на температурите, а веќе викендов граѓанита може да го очекуваат и првиот снег.

Предпразничната атмосфера ќе ни биде надополнета со бела покривка овој викенд, можеби тоа ќе придонесе да се загрее атмосферата и граѓаните да почуствуваат дека празниците се наближуваат.

Се очекува снегот да потрае до први јануари, а на почетокот на јануари не очекува ведро и студено време. Снежна покривка се очекува и во останатите делови од државата, во поголеми или помали размери, во зависност од локацијата.
Коментари

коментари