Категории

Времето не чека никого – Направете ги нештата што ги сакате сега, за да не се каете цел живот!

Колку повеќе време поминува, толку помалку време има за патување и одење до дестинации што отсекогаш сте ги посакувале.
Како некој песочен часовник кој се приближува кон крајот. Стоите, гледате во него и свесни сте дека повеќето од вашите соништа никогаш повеќе нема да се остварат. Сфаќате дека станува доцна за нив. И предоцна е затоа што ви требаше долго време да го скршите тој мистериозен код и да сфатите дека нема многу важни работи на овој свет и дека она што ви го кажува срцето е поважно од она што ви го кажале другите.

Колку повеќе време поминува, толку помалку време треба да бидете со оние што ги сакате и да сфатите дека е тешко да надоместите за сето она што сте го запоставувале со години, без разлика дали затоа овие луѓе отишле на друго место или кај некој друг или едноставно не постојат повеќе. Мислевте дека работата е најважна работа, дека кариерата е нешто што секогаш ќе ве исполнува и на крајот, кога ќе останете сами, сфативте дека тоа е едно големо ништо и дека после нив не ви останува ништо.

Колку повеќе време поминува, толку помалку време има да ги преживеете тие убави чувства кога оставивте нешто навистина вредно за труд и сфативте дека нема кратенка до вредните цели и дека животот е возбудлив колку што сте подготвени да одите по патиштата што ги имате. никогаш не одел. Конечно сфаќате дека нема многу смисла да се погледне назад бидејќи животот секогаш се случува напред, но пред тоа повторувате безброј промашувања на враќање назад.

Како што минува времето сфаќате колку е важна храброста не само да направите нешто навистина восхитувачко, туку едноставно да го живеете животот онака како што навистина го сакате и го заслужувате, без да се прилагодувате на другите и да го споредувате тоа нема апсолутно никаква смисла. Но, сè додека дишете, не е доцна за вистински да го живеете денес, уживајте во мирисите, боите и звуците на сегашниот момент и убавите искуства со луѓе кои ве разбираат и со кои можете да бидете тоа што сте.

Прегледи:
330
Објавено на:
14.04.2022