Времето не определува колку сакаме некого

Времето не ја определува љубовта нити тоа колку долго сте заедно

Немој да се чувствуваш глупаво и непријатно поради тоа што се грижиш. Немој да се срамиш од своите чувства. Дури и оние „речиси“ врски можат да болат колку и вистинските врски затоа што никогаш не можеш да одлучиш колку да вложиш од своето срце.

Времето не ја определува љубовта нити тоа колку долго сте заедно. Кога твоето срце еднаш ќе се поврзи со некого, се се случува толку интензивно што не може да биде намалено.

Понекогаш едноставно запознаваш луѓе кои иако ги знаеш кратко, веќе чувствуваш дека ќе ти значат се во животот, веќе знаеш дека ништо повеќе нема да биде исто како порано.

 
Коментари

[fbcomments]