Категории

Врска со оженет маж: На што треба да бидете подготвени

Според статистичките податоци, 70% од мажите ги изневеруваат своите жени во одреден момент од бракот.

Што да очекувате од врската со маж кој веќе измамил барем една жена?

 

Бесконечен ефект на изненадување

Однос со оженет маж – тотално изненадување. Тие ќе ви подаруваат неочекувани подароци и се непредвидливи, како што се времето, состаноците и сексот. Од една страна, ова има зачинета нота на пријатна авантура. Од друга страна – „лута пиперка“ која со текот на времето може да предизвика „проблеми“. На крајот на краиштата, треба постојано да се прилагодувате на неговиот распоред, што не е секогаш пријатно: денес тој ќе избега порано од состанокот и ќе дотрча кај вас, а утре ќе ја откаже долго планираната средба затоа што неговото дете е болно.

 

Нема никаков неред, но нема и помош во секојдневниот живот

Нема расфрлани чорапи и расправии околу валканите садови. И тоа е без сомнение плус. Така е, но ќе мора и сами да пазарите, затоа што тој има сопруга со која ќе пазари.

 

Тие ве изневеруваат

Тоа е факт. Секако, тој ве уверува дека не ја сака својата сопруга, дека долго време немале интимен живот и дека не се разведуваат од „многу добри“ причини. Исто така ветува дека ќе биде привремено и бара да не обрнувате внимание на поптисот на хартија. Но, на овие приказни не треба да им се верува. Внимавајте вие не сте први и, најверојатно, негово последно хоби. Затоа, имајте на ум: ако одеднаш успеете да го заземете местото на неговата жена, некој сигурно ќе го заземе вашето место како љубовница.

 

Нема иднина

Кога сте во врска со оженет човек, мора да разберете: залудна е, дури и ако врската трае со години. Ваквите романси ретко се развиваат во нешто повеќе од таен двоен живот. Дали ви ветил дека ќе се разведе? Откажете се! Доволно сте возрасни за да верувате во овие приказни, немојте да бидете измамени. Иако се случуваат преседани, секако. Значи, ако имате доволно време, можете да се надевате и да работите трпеливо за да го извадите од семејството. Само треба да се навлезете во скапоцените 10% – тоа се толку проценти на мажи, според статистичките податоци, кои го оставаат семејство заради својата љубовница. Но 5% од нив се враќаат кај своите жени. А само 3% од останатите среќно живеат во нов брак.

 

Секогаш сте во сенка

Вие сте неговиот таен живот, тој веројатно нема да ве запознае со пријателите или да ве покани на вечера со родителите. Тие ќе ве кријат од целиот свет, затоа допишувањето само се вклопува и започнува (така што неговата сопруга да не забележи), а состаноците секогаш се случуваат на „тајни“ места. Едноставно е бесмислено да се натпреварувате со сопругата: земете здраво за готово дека Новата година и празниците ќе ги помине со неа и децата, и вие сте потполно слободни за ова време.

 

Обично имате многу малку време

Таквата слобода на почетокот може да биде многу задоволувачка. Но, со текот на времето, ризиците се зголемуваат: се навикнувате на личноста, почнувате да зависите од него, сакате почесто да бидете со него. Но, од негова страна, условите веројатно нема никогаш да се променат.

Прегледи:
1561
Објавено на:
11.12.2019