Категории

Вулканска ерупција + молњи: Неверојатна природна појава документирана со фотографии

Сигурно сте виделе фотографии од ерупци на вулкани, но сигурно не сте виделе нешто спектакуларно како ерупцијата на вулканот во Kyushu, Јапонија. Додека траела ерупцијата на вулканот, се појавиле и молњи креирајќи една неверојатна слика.

Вулканот Sakurajima е лоциран на овој поранеше остров. Ова е вистински рај за фотографите и е вистинско задоволство за секој кој има доволно среќа да го искуси.

Често се случува вулканот да има ерупции, црвена врела лава и грмотевици експолдираат околу него. Вистинско чудо на природата.

Неодамна имало уште една голема ерупција на вулканот. Гледката е неверојатна.

Прегледи:
1780
Објавено на:
13.02.2016