Категории

WhatsApp воведува нова функција

Марк Закерберг најави нова функција на WhatsApp.

Марк го најави WhatsApp Channels – приватен начин на којшто ќе можете да ги следите луѓето и организациите коишто Ви се важни.

Оваа функција најпрвин ќе се појави во Сингапур и Колмубија, а потоа ќе се прошири и во други земји.

Закерберг додеаде дека пораките коишто ќе се испраќаат преку оваа функција ќе бидат избришани по 30 дена и компанијата нема да води никаква евиденција за истите.

Прегледи:
129
Објавено на:
08.06.2023