Категории

Women in Tech Webinar | Девојки во Технологија

Women in Tech Македонија во соработка со Impact Фондацијата со поддршка од Град Скопје организира oнлајн конференција за жени и девојки во технологија и претприемништво.

Оваа конференција има за цел да претстави жени лидери и девојки во технологија и преку интеракција сакаме да овозможиме простор нашите жени, девојки во технологија, лидери во ИТ индустријата да разменат мислења, да дискутираат за своите животни приказни и да споделат искуство кое понатаму ќе ги инспира сите останати на прагот за избор на своја кариера како и напредок на сите останати жени и девојки во технологија и промоција на инклузивност на работното место.
Што може да очекувате:
👩🏻‍💻 Интерактивни презентации од 8 инспиративни жени лидери претприемачи и девојки во технологија.
👩🏻‍💻 Како да си помогнеме себеси и меѓусебно со поддршка и активно вклучување во понатамошните настани.
Кој се може да присуствува:
👩🏻‍💻 Секој што сака да слушне инспиративни приказни без разлика на полот, професијата или возраста.
Онлајн конференцијата се одржува на 14-ти Мај 2020 (Четврток) со почеток oд 17:00h-21:00h.
Регистрација може да се направи на следниот линк