Категории

За добар имунитет, идеална форма и спречува рак: Рецепт од само 3 состојки кои прави чуда во вашето тело

Ова е тајната за добро здравје.

Ѓумбирот, медот и лимонот се трите природни состојки кои можат да прават чуда во вашето тело. Секоја од нив независно придонесува за здравјето, а нивната комбинација е уште почудесна.

Ѓумбирот е моќен зачин и во исто време богат природен извор на витамин Ц, магнезиум и калиум. Лимонот е добро познат како најдобар природен извор на витамин Ц, но е богат и со витамини А и Б6.

Исто така овие состојки помагаат и против воспаление на носот, воспаление на грлото и против кашлица.