Категории

За прв пат виде бои – На својот пријател далтонист му подарија наочари во боја

Тој за прв пат ги виде боите околу себе – На својот пријател одлучија да му подарат очила за слепило и неговата реакција ги воодушеви сите.

Ова момче има далтонизам од раѓање и никогаш порано не ги видел боите околу него. Сепак, неговите пријатели решија да го израдуваат и да му дозволат да ги види боите за прв пат. Неговата реакција ги воодушеви многумина и наскоро видеото започна да се шири на социјалните мрежи. Мек има 22 години и по професија е музички продуцент, а сега за прв пат во животот ја виде бојата на неговиот автомобил и дворот. „Факт е дека ретко ја споменував мојата желба за очила во боја и дека моите пријатели буквално ги набавија за мојот роденден, само ми кажува колку ме сакаат“.