Категории

За што размислува мажот пред првиот секс со нова партнерка?

Повеќето мажи се повеќе насочени кон тоа да не погрешат отколку да размислуваат за можни „грешки“ на својата партнерка за време на сексот, пренесуваат медиумите.

Типично сценарио е: Предиграта започнува со бакнежи и галења и мажот автоматски прашува: „Дали ова навистина ќе се случи?“. Комбинацијата на неизвесност и горлива желба честопати резултира со поголем напор во предиграта. Сепак, многу мажи во овие моменти, кои треба целосно да ги обземат, се загрижени за „техничките“ детали (особено ако е прв секс) – дали ќе го совладаат копчето на градникот, дали ќе се сетат во вистинско место каде оставиле кондом, дали ги тргнале валканите чорапи или се уште се покрај креветот

И така, додека вредно се обидувате да го подигнете нивото на возбуда кај партнерот, неизвесноста за постигнување на целта, како и будното следење на реакциите на она што тие го преземаат – продолжуваат. И тогаш, кога партнерот целосно ќе се предаде, возбудата на мажот расте уште повеќе. Но, освен неверојатната возбуда, нервите почнуваат да страдаат и од грижи за тоа што се случува во најважниот дел од телото. Едноставно, мажите сакаат сексот да биде жежок, забавен и неограничен секој пат. Се разбира, најдоброто што некогаш го доживеала една жена.

Прегледи:
212
Објавено на:
26.01.2021