Категории

За сите скршени срца – Еден ден веќе нема да боли и повторно ќе научите да сакате

Ова е за секој штп има скршено срце во моментот, за секој што мисли дека болката никогаш нема да исчезне, за секој што продолжува да ја доведува во прашање својата вредност и за секој што е убеден дека никогаш повеќе нема да најде љубов: Еден ден ќе срцето ќе те боли малку помалку кога ќе го слушнеш неговото име. Еден ден таа песна повеќе нема да те расплакува. Еден ден ќе ја погледнеш таа личност во очи и ќе ти биде драго што не заврши со неа.

До тогаш, ве молиме, обидете се да ја почувствувате болката наместо да ја закопате и обидете се да простите на кого може да ве повредил и што е најважно, простете си. Држењето омраза кон некого само ќе направи да страдаш, затоа пушти, пушти ја болката, чекор по чекор и гледај како цвета. Луѓето што заминуваат треба да заминат; требаше да бидат во вашиот живот за краток временски период за да ви дадат вредни лекции. Не велам дека е лесно да се испушти некој што вистински си го сакал, но заслужуваш многу подобро од некој што те носи низ таква болка Чувствувајте, немојте да го задржувате тоа, пуштете се и дозволете си да плачете, на крај оставете го сето тоа.

Еден ден ќе бидеш добро, ветувам. И повторно че бидете во ред и повторно ќе научите да сакате.
Се ќе биде добро, вие сте на вистинскиот пат и еден ден ништо од ова нема да ви значи, еден ден ќе сфатите дека веќе не е важно.

Прегледи:
351
Објавено на:
22.03.2021