Категории

За среќен ден – Денот започни го со овие мисли

Мали мисли за голема среќа – За убав почеток на денот.

~Секој ден е свеж почеток кој нуди нови можности за откривање

~Биди подготвен да бидеш почетник секое утро, постои нешто прекрасно во тоа, прифати го

~Биди благодарен за она кое го имаш и секогаш ќе добиваш повеќе и повеќе

~Биди благодарен за привилегијата која ја имаш што си жив, што можеш да дишеш, да размислуваш, да сакаш, и да правиш секој ден да се брои.

~Немој да се грижиш и да си ја скратуваш својата среќа така што ќе мислиш што се може да тргне наопаку, наместо тоа, мисли што се може да тргне во вистинската насока.

~Биди среќен за луѓето кои се секогаш покрај тебе и искажи му ја својата благодарност

Прегледи:
502
Објавено на:
27.07.2020