За среќен ден – Секое утро започнувај го со оваа мисла

„Одбери да се збогатуваш себеси со искуства кои ќе те направат подобар човек“  

Животот е навистина она кое го правиш да биде, и немој да мислиш дека е потребно многу за да бидеш среќен. Имаш здравје, луѓето кои ги сакаш се покрај тебе, а тоа е се што најважно.

„Одбери да се збогатуваш себеси со искуства кои ќе те направат подобар човек“  – рекол еднаш некој мудар човек.

Сакај се себеси, сакај ги другите и сакај го светот.

Постои причина поради која велат дека животто е краток, затоа немој да трошиш нити една секунда грижејќи се за она кое го пропушташ, наместо тоа, цени го она кое веќе го поседуваш.
Коментари

[fbcomments]