Категории

За топење на мастите на стомакот, ЧИА И ОВЕС – совршена комбинација!

Појадокот е најважниот оброк во денот и затоа секогаш треба да изберете здрав и хранлив оброк со кој ќе го започнете денот.

Една од најдобрите комбинации за појадок е чиа семе и овес; овие состојки се хранливиќе ви дадат доволно енергија во текот на денот.

Покрај тоа, тие може да го стимулираат губењето на вишокот масти кои се наталожиле на стомакот и да ви помогне да ги согорите тврдоглавите талози.

 Здравствени благодети од овесот и чиа семето:

Овес

 Овесот е богат со бета-глукан, растворливи влакна, што е корисно на голем број начини. Со него се регулира нивото на шеќерот во крвта, се намалува лошиот холестерол и се подобрува здравјето на кардиоваскуларниот систем, ако се консумира често.

 Покрај тоа, овесот изобилува со протеини, влакна и минерали.

1 2

Прегледи:
127
Објавено на:
15.03.2016