Категории

За вистинската личност никогаш нема да бидете премногу или премалку – Ќе бидете доволни!

Вие не сте дефинирани од оние кои не можеа да ја најдат вредноста во вашето присуство. Радоста во вашето присуство ја дефинираат оние што би можеле да ја најдат. Од оние кои ја разбираат вашата смисла на хумор, вашиот чуден тип и убавината на вашата креативност. Од оние на кои им е потребна вашата сенка на светлина и вашето темпо на живот за да потонат. Не сте дефинирани од оние кои не знаеле како да ве сакаат правилно.

Вие постојано се пресоздавате од љубовта што ви ја даваат оние што ве избираат. Се создавате од времето кога тие се појавуваат во вашиот дом, подготвени да ве слушаат цела ноќ. Тогаш кога ве тераат да одите и да танцувате заедно кога само сакате да останете дома и да плачете. Од пораките што ви ги испраќаат за време на осамените викенди и повиците што ги упатуваат во вторник попладне. Создадени сте од љубов што е глагол, секогаш во акција,  тие едноставно бараат нови начини да ве најдат, да ве држат и да создадат спомени со вас. Не ве дефинираат оние што велеа дека сте премногу или премалку. Вашата вредност ја чувствуваат оние за кои сте доволни. За кои вашите зборови се доволно силни за да ги подигнат, вашето присуство е доволно топло за да ги утеши, и вашиот допир е доволно мек за да ги разнежни.

Луѓето разбираат нешто за напор, енергија, талент и убавина само ако биле таму, биле свесни за нвината важност или свесно го сакале тоа. Но, ние честопати им покажуваме и им даваме делови од себе на оние кои немаат способност да ги видат тие делови или да добијат од нивното изобилство. Понекогаш, им даваме на луѓе кои земаат без да ни се заблагодарат. Неможноста некој да ја види вашата вредност не значи дека не постои. Нивната неспособност да видат што им дадовте, не значи дека она што го споделивте нема вредност или влијание. Не дозволувајте нивната тесна визија и недостатокот на емпатија да станат заслепени за вашата експанзивна душа.

Вратете се во сопственото срце што чука и слушајте внимателно. Вие сте љубовта што ја чувствувате и ја примате. Тука сте за животот во кој живеете и луѓето што го делат со вас. Не сте создадени за да ве обожува целиот свет, туку неколкумина да ве видат, прегрнат и жестоко да ве сакаат.