Категории

Заборави ги оние кои заборавиле на тебе

Отпушти се од сето она кое те влече надолу, од сите токсични луѓе, ситуации.. Ти заслужуваш да бидеш во мир со себеси. 

Еве потсетник дека не мора повторно да градите врска со сите на кои што сте им простиле. Не му го должите тоа на никој. Сосема е во ред да одлучите да бидете во мир со она што се случило и едноставно да продолжите понатаму.

Запомнете, вие сте го живееле вашиот живот пред тие да бидат во него и ќе го живеете вашиот живот кога ќе го напуштат. Колку и да е тешко да се прости, тоа не е крај.

Затоа, ве молам, грижете се за вас, за себеси.
Вашите сопствени потреби, желби и благосостојба се најважни. Вашата грижа за себе не е себична. Вие сте приоритет и пред сè друго, проверете дали сте добро згрижени.

Прегледи:
79
Објавено на:
10.05.2021