Заљуби се во нечиј ум – Изгледот избледува но личноста останува и те повлекува со себе

Заљуби се во нечиј ум пред се. Во нивниот карактер, а не нивниот изглед.

Заљуби се во нечиј ум пред се. Во нивниот карактер, а не нивниот изглед.
Изгледот избледува, но нивната личност останува и те повлекува со себе.

Заљуби се во нивните очи, тие никогаш не стареат.
Заљуби се во некој кој те засмејува, зошто би сакал да бидеш сериозен цело време?

Заљуби се во некој кој ќе сака да те гледа како се смееш и ќе прави се за бидеш среќен само за да може да ја гледа таа твоја насмевка.

Заљуби се во некој кој не е совршен но ти мислиш дека тој е твојата дефиниција за совршенство.
Прво верувај му, заслужи ја и неговата доверба и немој никогаш да направиш да се покае што ти верувал.

Бидете подобри личности заедно со секој нов ден составувајте ги скршените парчиња кои животот ги разнесил.
Љубовта е меѓусебно градење, а не фокусирање само на едниот.

 
Коментари

[fbcomments]