Заљубувањето не е толку едноставно колку што изгледа – Тоа не се случува преку ноќ

Вистинската љубов нема никаква врска со паѓањето. Не „паѓаш“ во љубов, тоа не е нешто кое едноставно се случува кога си невнимателен. 

Вистинската љубов нема никаква врска со паѓањето. Не „паѓаш“ во љубов, тоа не е нешто кое едноставно се случува кога си невнимателен.

Вистинската љубов всушност е искачување на високо каменливо место, тоа е тешка и макотрпна работа од која голем дел од луѓето се плашат и ја избегнуваат.

Малкумина ја достигнуваат онаа точка кога се подготвени да ги прифатат и мракот и темнината, и сето она кое што доаѓа со љубовта само за да останат покрај личноста која ја сакаат.

Вистинската љубов е неоткажување. Качување уште една скала погоре и погоре тогаш кога патот за надолу се чини најлесна опција.
Коментари

[fbcomments]