Категории

Заминете од луѓе кои не се плашат дека ќе ве изгубат во животот

Не прифаќајте луѓе кои се прифаќаат сè, луѓе кои немаат критериуми и ништо не им е свето. Кога ќе влезете во нивниот фокус на окупација, тогаш не сте таму затоа што сте го привлекле нивното внимание со нешто што сте или што правите, вие сте таму затоа што имаат одреден интерес од вас.

Тоа се луѓе кои ќе се прикажат себеси како високо морални, а всушност тие никогаш не чуле за тој збор. Тоа се луѓе кои имаат лице за секоја пригода и знаат дека кога мислите дека тоа е нивното вистинско лице, стојат уште неколку други зад тоа. Не се согласувајте со луѓе кои се согласиле на сè, тие се луѓе кои не разбираат што значи да се има душа и да се приближува кон друг од тој агол. Ако тој ве праша за пријателство, запрашајте се што стои зад тоа. Колку солзи беа пролеани затоа што верувавте само во ветувањата на другите, во заклетвата дека овој пат нема да биде како порано. Колку ножеви имаше во грбот само затоа што сериозно ја сфативте понудата за пријателство и ги отворивте сите карти. Не се согласувајте со луѓе кои се согласиле на сè.

Не верувајте секогаш во сè што гледате и слушате и на тој начин ќе бидете поштедени од многу идни проблеми. Но, оваа претпазливост нека не биде пречка да се отворите пред луѓето со кои живеете и кои ви се приближиле до срцето. Набљудувајте ги луѓето и нема да потрае долго да се добијат одговори за чии намери се тие. Маската не може да остане долго на лицето, вистинското лице порано или подоцна излегува на површината. Кога поставувате критериуми во вашиот живот, тоа не значи дека станувате пребирливи, тоа значи дека почнувате да се цените себеси, бидејќи типот на луѓе што ќе ги пуштите во вашата околина брзо ќе се најде под вашата кожа. Ако не сакате негативни и токсични, дволични и лицемерни луѓе затоа што и самите не сте такви, тогаш не плашете се да го покажете тоа. Не плашете се да се оддалечите од каква било форма на однесување што не е човечко бидејќи само така ќе го зачувате вашиот мир и ќе можете да гледате на сè околу вас со мир.

Прегледи:
75
Објавено на:
18.01.2021