Категории

Занимливи факти за мачињата

Внимание до сите љубители на мачиња: Подгответе се за најслатките и најзабавните факти за Вашите омилени животни. Читајте и забавувајте се:

1. Мачињата се справуваат подобро со проблемите отколку кучињата.

2. Вашата домашна мачка дели 95 проценти ДНК со тигар.

3. Вашето маче го препознава Вашиот глас, но поголемиот дел од времето го игнорира.

4. Истражувачите откриле дека повеќе од 65% од белите мачки со сини очи се глуви.

5. Мачките имаат над 400 пупки за вкус.

6. Мачињата се кријат во кутии за да го намалат стресот и да се прилагодат подобро на средината во којашто се наоѓаат.

7. Срцето на мачката чука двапати побрзо од човечкото срце.

Прегледи:
187
Објавено на:
22.12.2022