Категории

Занимливости коишто ќе Ве изненадат

Во светот се случувале, се случуваат и веројатно ќе продолжат да се случуваат работи на коишто постојано им се чудиме. Светот е чуден, па не е ни чудно што се случуваат секакви работи, нели?

Погледнете неколку интригантни работи коишто уште повеќе ќе го зголемат Вашето неверување:

1. Калигула, третиот император на Рим, еднаш објавил војна против самото море, заповедувајќи им на своите луѓе да соберат школки како доказ за победа.

2. Кога станува збор за природни катастрофи, Мичиген е најбезбедната држава во САД.

3. Постои нешто што се нарекува афантазија. Тоа е состојба кога луѓето не се во можност да формираат ментални слики во нивната глава и имаат помала веројатност да си создаваат внатрешен монолог.

4. Најбрзото отчукување на срцето што некогаш било забележано е 600 отчукувања во минута.

Прегледи:
222
Категории:
Занимливости
Објавено на:
20.01.2023