Категории

Започна најмоќниот астролошки период во годината: Ретроградниот Плутон им носи среќа на овие знаци!

Плутон од 25. април е ретрограден и ќе остане така сѐ до 24. октомври 2020. година. Плутон е планетата која најспоро ја менува својата положба. На еден знак во просек се задржува по 20 години, па астролозите ја нарекуваат и „генерациска планета“. Нејзиното влијание е моќно, а кога Плутон ќе стане ретрограден, тоа значи дека пред нас се значајни промени. Ова е можност да се соочиме со стравовите и нештата кои долго време сме ги одложувале.

4 знаци особено ќе ја почувствуваат оваа промена. За нив започнува најуспешниот период оваа година и ќе трае до 24. октомври.

БИК

Плутон создава позитивен аспект за сите Бикови, што укажува дека енергиите се дополнуваат и лесно се движат. Ќе се чувствувате дека сѐ е на свое место, дури и ако некои ваши планови се променат.

Промените доаѓаат полека, но за Биковите ќе дојдат на полесен начин. Може да почувствувате промени во начинот на размислување, дури и во едукација или планови за патување – но не на лош начин.

Ќе имате нови интереси, животни патишта и ќе го гледате светот со други очи.

ДЕВИЦА

Девиците ќе почнат да уживаат во нови нешта, поинаку ќе го поминуваат слобдното време. Плутон ќе донесе повеќе забава отколку тешки ситуации, благодарение на Плутон кој ќе формира тригон со Сонцето.

Плутон ќе биде ретрограден во куќата на децата, пријателите и љубовта, така што ќе почувствувате промени во оваа област. Доколку сакате да прекинете некои романтични или пријателски односи, ќе можете и понатаму да одржите добри односи.

ШКОРПИЈА

Плутон е вашата владетелска планета, така што во голема мера ќе ја почувствувате оваа ретроградност – но очекувајте позитивни промени овој пат!

Ако се случи голема промена во вашиот живот, тоа нема да биде ништо болно, ниту пак нешто што ќе ви пречи, бидејќи Плутон формира аспект со вашето Сонце, кој обично се однесува на комуникација.

Тоа значи дека може да очекувате бројни разговори и секојдневни средби со пријателите, колегите, познаниците, кои ќе имаат големо влијание врз вашиот живот.

РИБИ

Интензивниот транзит на Плутон може да биде тежок за Рибите кои се спиритуални, емотивни и мечтаат, но за среќа оваа планета формира поволен аспект со вашето Сонце, така што ќе почувствувате како постепено доаѓаат во вашиот живот.

Ретроградниот Плутон нема да ви пречи, ниту пак ќе ви носи некои проблеми.

Иако промените ќе влијаат на вашите желби, надежи, па дури и на друштвото, нема да бидат драматични. Прифатете ги, ново друшство, интереси, идеи, бидејќи со тек на време сѐ ќе дојде на свое место и ќе бидете пресреќни поради тоа.